UITNODIGING: Lezing/Debatavond over ‘Een Duurzame Zwinregio’

UITNODIGING: Lezing/Debatavond over ‘Een Duurzame Zwinregio’

UITNODIGING:
LEZING/DEBATAVOND OVER ‘EEN DUURZAME ZWINREGIO’
In het ontvangstcentrum van Golfclub Oostburg, Brugsevaart 10, Oostburg, vindt op vrijdagavond 8 november om 19.30 uur een debat avond plaats over duurzaamheid in de Zwinregio.
Duurzaamheid is niet alleen een mondiaal vraagstuk, maar zeker ook voor de Zwinregio en een belangrijk onderwerp op de agenda van NEW BABYLON 3. Daarom heeft zij de Stichting Duurzaam Groede uitgenodigd om de stand van zaken te presenteren omtrent een onderzoek dat zij hebben uitgezet naar een duurzaam West Zeeuws-Vlaanderen.
De Stichting Duurzaam Groede stelde drie vragen: Hoe landbouw en recreatie duurzamer kunnen worden gemaakt, hoe er meer duurzame energie kan worden opgewekt en hoe de natuur beter kan worden beschermd of ontwikkeld. Met die vragen ging de stichting naar de Wetenschapswinkel van Wageningen University & Research (WUR).
De afgelopen maanden onderzochten (vooral landschapsarchitectuur-) studenten van de WUR in opdracht van Stichting Duurzaam Groede wat er nu gebeurt op het gebied van duurzaamheid in de landbouw- en recreatiesector.. De komende maanden wordt nagegaan hoe deze sectoren mogelijk duurzamer kunnen werken in de toekomst richting 2030 en 2050.

Voorafgaand aan het debat zijn er 3 korte inleidingen:
1) Bart Groot licht kort toe hoe de Stichting Duurzaam Groede ertoe is gekomen om vragen te stellen aan de Wetenschapswinkel en welke vragen zij hebben gesteld.
2) Marcel Pleijte vertelt hierna wat de studentonderzoeken hebben opgeleverd. Dit komt er op neer dat het vooral een beeld geeft van waar de landbouw en recreatie en toerisme vandaag mee bezig is en niet in 2030 en 2050.
3) Jan Ducaat geeft vervolgens aan dat scenario’s worden ontwikkeld en hoe over de implementatie hiervan wordt nagedacht. We lichten toe dat landschapsarchitecten/studenten onder leiding van Maike van Stiphout en een docent bij de WUR, hiermee aan de gang zijn. De laatste stap is om de scenario’s terug te leggen bij de regionale partners en hen te vragen om hoeveel hectaren het gaat en om kwantitatieve onderbouwing en vervolgens projecten in gang te zetten om het te realiseren.
Moderator van deze avond: Jacques le Grand (voorzitter NEW BABYLON 3)

Uw aanmelding voor deze avond en eventuele vragen zien wij graag tegemoet op secretariaat@newbabylon3.nl

| www.newbabylon3.nl | inspiration-lab.newbabylon3.nl |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.