Toekomst van Sluis

Toekomst van Sluis

 

 

 

 

Toekomst van Sluis

Voorbeschouwing lezing/debatavond 7 juni a.s., Golfclub Oostburg

Dr. W.H. (Henk) Dijkmans

De ontwikkeling van een gemeenschap hangt grotendeels af van de veranderingen in het aantal inwoners, of dit nu krimp of groei betreft. Henk Dijkmans heeft een grondige studie uitgevoerd naar de belangrijkste factoren die nodig zijn om een goed onderbouwd plan op te stellen. Het doel van dit plan is om aan te tonen dat de juiste voorwaarden gecreëerd kunnen worden voor groei. Tijdens de lezing/debatavond zal dit verder worden toegelicht en zal er ruimte zijn voor discussie.

Voor de groei zal er gekeken worden naar de belangrijkste economische drijfveren in de gemeente Sluis, waaronder de agrarische sector, toerisme, het MKB, de grote industrie en de zorg, allemaal verankerd in een brede duurzaamheidsvisie. Werkgelegenheid en economie zijn afhankelijk van creatieve ondernemers en de bereidheid van werknemers om zich te vestigen in de gemeente Sluis. Het is daarom essentieel dat onderwijs, mobiliteit/infrastructuur, cultuur, wonen, sport en beweging geïntegreerd worden in het plan. Samenwerking tussen alle partijen is cruciaal.

Het doel van deze studie en visie is om de huidige en toekomstige leef- en woonsituatie in de gemeente Sluis aantrekkelijk te houden en een imago te creëren voor toekomstige inwoners van een dynamische regio met goede werkgelegenheid en een aangenaam en veilig dagelijks leven. Het vergt tijd om dit te realiseren, maar als we vandaag niet beginnen, zal het morgen alweer te laat zijn!

Samenwerking is de sleutel tot de toekomst, terwijl individualisme het einde betekent!

Wil je meer weten over NEW BABYLON 3? Bezoek dan onze website www.newbabylon3.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.