Debat Economie 2018-09-07

Debat Economie 2018-09-07

Vrijdag 7 september was er het debat met André Olijslager, voormalig president directeur van Friesland Foods (nu Friesland Campina) in het Zwingebouw in Cadzand.
Met zíjn ervaring kostte het weinig moeite om de hele zaal (iemand kwam zelfs uit Brabant om hem te horen spreken) aan zich te binden.
“Emotie is veel moeilijker te managen dan cijfers. En politiek drijft op emoties”

André Olijslager - Ad Bastiaansen - Jacques le Grand
van links naar rechts André Olijslager, Ad Bastiaansen (bestuurlid NB3) en Jacques le Grand (voorzitter NB3)

“Onder Zeeuws-Vlamingen” (www.onderzeeuwsvlamingen.nl)
Door de eeuwen heen levert Zeeuws-Vlaanderen steeds weer nationale en internationale toppers, knappe koppen die het ver hebben geschopt.
Hoe komt het dat een dunbevolkt gebied zoveel talenten voortbrengt? Is het de geïsoleerde ligging tussen Westerschelde en landsgrens? Is het plichtsbesef? Of is het de aanhoudende wind -altijd tegen- die de karakters vormt. ‘Doorzetten, altijd maar doorzetten’.
In ‘Onder Zeeuws-Vlamingen’ vertellen 23 prominente streekgenoten hun levensverhaal, onder wie, behalve CEO André Olijslager, topman Dick Boer van Ahold Delhaize, energiedeskundige Coby van der Linde, topviolist Mathieu van Bellen, zorgondernemer Jos de Blok, sterrenkoks Sergio Herman en Edwin Vinke, filosoof Ad Verbrugge, Nederlands ambassadeur Leoni Cuelenaere en cineast Ate de Jong.
Hoe staan ze in het leven? Hoe kijken ze terug op hun jeugd in zo’n besloten grensgebied? Op hun carrière? Welke normen en waarden hebben ze meegekregen? Bestaat er zoiets als een Zeeuws-Vlaamse identiteit? En hoe belangrijk is Zeeuws-Vlaanderen (nog) in hun leven?

Auteur: Peter Oggel & Romain van Damme ISBN: 9789082573305 Hardcover 220 pagina’s
BOL.COM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.